Casal d’estiu 2020

Hola famílies, com esteu? Esperem que estigueu bé de salut.

Com ja sabeu, aquests dies han sortit les primeres informacions referents al lleure d’aquest estiu. La notícia principal és que s’ha confirmat que es podran dur a terme activitats de lleure. A més, s’ha fet públic per part del Departament d’Infància i Joventut, avalat per Salut i el PROCICAT, el marc de referència que regularà les activitats d’estiu en aquest context d’excepcionalitat. Tot just ahir es van confeccionar els protocols específics per a Casals al poble.

Des de l’AMPA, portem dies analitzant i valorant els diferents criteris que marca aquest document marc d’activitats d’estiu.

 •  Realització d’activitats de lleure a partir de la fase 3 de desconfinament. Si no varien els criteris actuals per passar de fase, caldrà esperar quatre setmanes, a partir del proper 29 de juny.
 • Grups de fins a 10 nens i nenes, que s’anomenen “grups de convivència” amb el mateix monitor/a responsable durant tots els dies.
 • Manteniment de dos metres de distància física entre tots els participants i monitors/es.
 • Creació i aplicació de protocols de seguretat i higiene i desinfecció d’espais.
 • Formació de l’equip de monitors/es en les mesures de protecció per part del Departament de Salut.
 •  Rentat de mans sistemàtic i desinfecció d’espais i material que s’utilitzin.
 •  Ús de mascaretes quan no es pugui garantir la distància mínima de seguretat.
 •  Presa de temperatura a infants i l’equip de monitors/es a l’entrada i sortida.
 • Signatura per part de les famílies d’una declaració responsable segons la qual els seus fills/es reuneixen els requisits de salut (no simptomatologia compatible amb la COVID-19 i no contacte amb cap positiu durant els 14 dies anteriors) i de coneixement del context de la pandèmia.
 •  Carnet de vacunes actualitzat per part de tots els participants, com a mínim 15 dies abans de l’inici del Casal.

Després d’haver valorat detingudament aquests requisits i entenent la dificultat de moltes famílies per mantenir la conciliació laboral i familiar en aquestes dates, podem dir que ens veiem amb capacitat i ganes de tirar endavant el Casal d’Estiu.

Som conscients que l’exigència mes important que haurem d’afrontar serà la del distanciament físic, ja que com tothom sap, en un Casal el contacte i jocs comuns és molt important. No obstant, estem davant d’una nova realitat, que no sabem fins quan durarà i amb la que haurem d’aprendre a d’adaptar-nos i aconseguir que no esdevinguin espais de distancia social i emocional. Per nosaltres els Casals d’estiu és contacte físic, però també són moltes altres coses:

 • Contacte amb la Natura.
 • Tenir noves experiències.
 • Gaudir jugant amb els nostres amics, amigues .
 • Donar importància a jugar, a riure i passar-ho bé.
 • Contribuir a les capacitats expressives i creative.
 • Desenvolupar les capacitats físiques i motores i psicomotrius.

I creiem que ara més que mai, després de més de tres mesos de confinament, necessitem aquests espais de relació, expressió, creativitat i moviment a l’aire lliure.

Estem convençuts que podrem superar les “limitacions” (que transformarem en oportunitats) d’aquest distanciament físic amb el bon rotllo, les ganes de passar-ho bé, els nostres balls i jocs, l’energia i la dedicació dels monitors/es.

Aquests dies hem estat pensant idees i solucions creatives per aquest període de transició i desescalada, que a banda de garantir la salut i seguretat de tothom ens permetran gaudir al màxim del Casal. Tenim capacitat d’adaptació i les ganes de tirar endavant aquest projecte engrescador.

 • Aquest estiu, caldrà definir la capacitat màxima dins els espais comuns (menjador, etc..) per garantir els 4 m2 per participant.
 • Ens agruparem en “grups de convivència” de 10 nens/es. Per aquest motiu, creiem necessari que els familiars i amics que vulguin anar al mateix grup ho indiquin al full d’inscripció per tal que puguin gaudir de la convivència junts.
 •  Treball en valors i aprenentatge de les noves rutines d’higiene i protecció.
 •  Destaquem el nostre compromís en portar a terme tots els protocols necessaris de seguretat, higiene, desinfecció, salut, formació requerits per Departament de Salut, Infància i Joventut.

Com podeu veure, el Casal d’Estiu del PURISALAS segueix endavant amb les mateixes ganes, dedicació i il·lusió de sempre. Farem que aquest estiu sigui únic pels vostres fills/es, tot comptant amb la vostra col·laboració i confiança. Així doncs, si aquest estiu voleu venir al Casal del PURISALAS, el procés d’inscripció s’inicia avui mateix.

Ens reservem el dret d’anul·lació del casal.

Com sempre si teniu qualsevol pregunta, us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu ampa@ampapurisalas.cat

Us hi esperem.  Una abraçada